My Autistic Self

Mijn blog over mezelf als autist en mijn ervaringen met autisme. Informatie en uitleg voor mensen zonder autisme, een kijk op de wereld vanuit iemand met autisme.

Wie is David?

See this page in:   
Dit ben ik!

Mijn naam is David Westerink. Ik ben geboren in 1984 en heb het syndroom van Asperger, tegenwoordig gewoon autisme. Daarnaast ben ik vader van twee kinderen, gescheiden en softwareontwikkelaar van opleiding. Mijn zoon bevind zich in de neurodiverse wereld, net als ik.

Ik heb besloten om een blog te schrijven over mijn autisme en mijn ervaringen in de “normale” wereld. Met als doel om mensen te informeren en uitleg te kunnen geven over autisme. Met als achterliggend doel om de wereld een betere plaats te maken voor autisten en de wereld meer begrip voor ons te leren.

Dit begint uiteraard bij begrip voor mezelf, dus schrijf ik hier mijn meningen op en mijn uitleg hoe de wereld op mij overkomt. Ook probeer ik af en toe uitleg te geven over hoe ik denk dat er met autisme en neurodiversiteit om gegaan zou moeten worden. Ook helpen deze blogs me mezelf beter te begrijpen en door mijn ervaringen uit te leggen aan het (digitale) papier, ben ik ook steeds beter in staat om dit in persoon ook te doen.

Sinds ik dit blog ben begonnen in de zomer van 2019 ben ik meer en meer bezig om mezelf als ervaringsdeskundige te ontwikkelen en me in te zetten in de strijd voor acceptatie van neurodiversiteit als een ding in onze maatschappij. Ik merk dat er nog veel onwaarheden over autisme (en andere “stoornissen”) verteld worden en dat er ook binnen de professionele zorg nog veel onduidelijkheden zijn. Door dit blog, het praten voor groepen, een aanstaande podcast en door open te zijn naar mijn omgeving wil ik strijden voor een beter wederzijds begrip.

Want ook al ben ik een autist, ik ben ook gewoon een mens hoor :wink: Ik bijt niet (hard).